Entinen huippujockey Inez Karlsson on saanut runsaasti huomiota ja mediatilaa kertomuksillaan seksuaalisesta häirinnästä.

Karlsson menestyi kilparatsastajana hienosti. Nainen voitti urallaan 468 starttia ja tienasi hevosten omistajille noin 9,2 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Jo uransa päättänyt Karlsson on tehnyt karmeita paljastuksia seksuaalisesta häirinnästä, joita naiset kokevat hevosurheilun parissa.

Karlssonin mukaan valmentajat käyttävät hyväkseen urallaan eteenpäin pyrkiviä nuoria tyttöjä.

– Ikävä kyllä mukana on paljon vanhoja likaisia miehiä, jotka tietävät sen ja ovat valmiita auttamaan. Nuoren ja naiivin tytön on helppo sortua sille tielle. He ovat valmiita makaamaan miehen kanssa päästäkseen tallille töihin. Se on niin likaista. He ovat niin inhottavia, Karlsson manasi Expressenin mukaan.

Myös Karlsson on itse joutunut useamman kerran tilanteeseen, jossa hänelle on ehdotettu seksuaalista kanssakäymistä.

– Sain useita kertoja kuulla, että saisin mahdollisuuden, jos harrastaisin seksiä. En koskaan suostunut siihen, joten urani alku oli minulle vaikea.

Erään kilpailun jälkeen hän kiitti hevosen valmentajaa saamastaan mahdollisuudesta.

– Soitin ja kiitin häntä. Sitten hän vastasi, että tiedänhän minä mitä se tarkoittaa. Vastasin, etten tiennyt. Sitten hän sanoi, että ratsastus ratsastuksesta.

– Sanoin, että haista paska! Niin ei tule ikinä tapahtumaan. Seksistisiä kommentteja kuuli päivittäin tai ihmiset tulivat näyttämään penistään eteeni, Karlsson päivitteli.

Nainen kertoi myös saaneensa kerran potkut, koska ei suostunut makaamaan hänen pomonsa kanssa. Karlsson on kuitenkin valintoihinsa tyytyväinen.

– En enää kilpaile, mutta voin silti tuntea, että tein urallani oikein. En suostunut makaamaan valmentajien kanssa päästäkseni kilpailemaan, mutta tiedän monia tyttöjä, jotka tekivät niin, Karlsson kertoi.