Laajeneeko venäläisten maastohiihtäjien panna maailmancupiin ja muihin FISin alaisiin kisoihin?

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS käsittelee venäläishiihtäjien dopingtapauksia lähiaikoina. FIS kertoo tiedotteessaan, että se on saanut Kansainväliseltä olympiakomitealta KOK:lta Aleksandr Legkovin, Jevgeni Belovin, Maksim Vylegzhaninin, Aleksei Petuhovin, Jevgenia Shapovalovan ja Julia Ivanovan dopingpäätökset.

KOK mitätöi kaikkien kuuden venäläisen tulokset Sotshin vuoden 2014 olympialaisista dopingrikkomuksen takia (UUTINEN). Venäläiskuusikko sai myös elinikäisen olympiapannan.

FISillä on kiire on kiire käsitellä venäläisten tapaukset, sillä maailmancup alkaa tämän kuun lopussa. FIS sanoo tekevänsä tarvittavat toimenpiteet KOK:n päätöksen pohjalta. Venäläiset ovat valittaneet Urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CASiin KOK:n rangaistuksista.