Calgaryn vuoden 1988 kisojen maastohiihdon olympiavoittaja Svetlana Nageikina kommentoi Kansainvälisen Olympiakomitean päätöstä, jonka mukaan venäläishiihtäjät Aleksandr Legkov ja Jevgeni Belov hyllytettiin olympialaisista (UUTINEN).

Legkov ja Jevgeni Belov ovat KOK:n mukaan syyllistyneet Sotshin vuoden 2014 kisoissa dopingrikkomukseen ja molemmat hiihtäjät on hyllytetty kaikista tulevista olympialaisista.

Lisäksi Legkovin ja Belovin tulokset mitätöidään Sotshin vuoden 2014 olympiakisoista. Legkov menettää maastohiihdon 50 kilometrin olympiakultansa. Lisäksi Venäjä menettää miesten 4×10 kilometrin viestihiihdon olympiahopean, jota Legkov oli hiihtämässä. Belov ei hiihtänyt Sotshissa mitaleille, mutta hän menettää yhdistelmäkilpailun 18. sijan ja 15 kilometrin perinteisen hiihdon 25:nnen sijan.

– On surullista, että tämä koskettaa ainoastaan venäläisiä, eikä muiden maiden urheilijoiden näytteet kiinnosta ketään. Vaikkakin Norjalla ja USA:lla on myös suuria dopingskandaaleja, sivaltaa Nageikina Izvestija-lehdelle.

Nageikinalla on myös tieto, jonka mukaan Legkov olisi jopa laittamassa suksensa naulaan. Se jos mikään olisi nolo tapa lopettaa huipulla.

– Tunnen sympatiaa Legkovia ja Belovia kohtaan – etenkin kun olen ymmärtänyt, että Legkov lopettaa uransa. Belovkin on vielä nuori urheilija, joka voisi parantaa tuloksiaan.

Nageikina toivoo, ettei KOK hyllytä enempää venäläishiihtäjiä. Legkov ja Belov ovat valittaneet CAS-vetoomustuomistuimeen KOK:n rangaistuksesta.