Päihdeongelmien kanssa paininut Josh Gordon on palaamassa NFL:ään joulukuussa.

Gordon ei ole pelannut amerikkalaista jalkapalloa ammatikseen sitten vuoden 2014. Tuolloin NFL asetti hänet pelikieltoon ja määräsi päihdevieroitukseen.

26-vuotias amerikkalainen teki GQ-lehden haastattelussa hurjan paljastuksen. Gordon sanoi olleensa jokaisessa urallaan pelaamassaan ottelussa päihteiden vaikutuksen alaisena.

– Minulla oli rituaalini ennen jokaista peliä. Söin aamupalan ja sen jälkeen suoritin rituaalini: poltin pilveä, join alkoholia ja menin sitten peliin. Ja juhlin jokaisen pelin jälkeen, ei ollut väliä voitimmeko vai hävisimmekö. Juhlin jokaisen pelin jälkeen, Gordon kertoi.

Gordon aloitti päihteiden käytön jo varhain. Hän pystyi peittelemään asiaa yllättävän pitkään muilta.

– Kun pääsin NFL:ään, niin heillä oli varmaan jonkinlaisia epäilyksiä. Olin usein poissa joukkuepalavereista ja tulin niihin myöhässä silmät usein verestävinä. Olin välttelevä asian suhteen. Kukaan ei koskaan sanonut minulle mitään, mutta olen melko varma, että joku epäili jotain.

Pelaaja päätti omatoimisesti hakeutua vieroitushoitoon.

– Ajattelin, etten ikinä pääse takaisin töihin jos jatkan samalla tavalla. Olin siinä pisteessä, että seuraava askel olisi ollut kuolema. Olisin tappanut itseni, Gordon sanoi.

Gordonin on määrä palata Cleveland Brownsin paitaan joulukuun 3. päivä ottelussa Los Angeles Chargersia vastaan.