Novak Djokovic on palaamassa valloittamaan tenniskenttiä ensi vuonna kovemmassa kunnossa kuin koskaan, jos tennistähden uudelta fysiikkavalmentajalta Marcho Panichilta kysytään. Hän ylisti Tennis Italianon haastattelussa serbialaistähden olevan poikkeuksellisen älykäs ja muuttuneen ihmisenä.

Djokovicin kausi sai ennenaikaisen päätöksen kyynärpäävaivojen alettua vaivata miestä pahemman kerran Wimbledonin jälkeen. Fysiikkavalmentajalle tulee olemaan tennistähden paluukampanjassa siis käyttöä. Useiden huippupelaajien kanssa yhteistyötä tehnyt Panichi uskoo Djokovicin paluun huipulle olevan mahdollinen miehen analyyttisyyden ja henkisen kasvun johdosta.

– Hän on poikkeuksellinen kaveri, joka on selvästi keskivertoa älykkäämpi. Hän haluaa aina tietää perustelun sille, miksi teemme jotain tiettyä fysiikkaharjoitetta. Hän haluaa oppia ja ymmärtää kokoajan yhä enemän. Hän tietää ihmisen kehon toiminnasta paljon. Novak on myös muuttunut ihmisenä ja kasvanut aikuiseksi, italialaisvalmentaja kehui.

30-vuotiaan supertähden kausi meni täysin penkin alle. Australian avoimissa hän tipahti ulos jo toisella kierroksella häviten ensi kertaa pelaajalle, joka oli maailmanrankingin 100 parhaan ulkopuolella. Djokovic tipahti karsintakierroksilla myös Meksikon, Madridin sekä Ranskan avoimissa, ja nelinpelissä Intian sekä Monte Carlon Masters -kisoissa. Kyynärpäävaivat päättivät miehen kauden Wimbledoniin, missä hän jäi myös ilman palkintoja.

Epäonnistuneen kauden päätteeksi tennistähti antoi kenkää koko valmennustiimilleen. Uudeksi päävalmentajakseen hän palkkasi tennislegenda Andre Agassin.

Serbialaislähtöistä Djokovicia pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaista tenniksen pelaajista. Hän on voittanut urallaan 12 Grand Slam -turnausta, mikä on neljänneksi eniten koko lajin historiassa.