Saksalainen raskassarjalainen Manuel Charr teki lauantaina nyrkkeilyhistoriaa. Voitettuaan venäläisen Alexander Ustinovin Oberhausenin otteluillassa Charr toi WBA-liiton raskasssarjan mestaruusvyön Saksaan ensimmäistä kertaa 85 vuoteen. Vielä ällistyttävämmän saavutuksesta tekee se, että saksalainen joutui ammutuksi vain kaksi vuotta sitten.

Ampumistapaus sattui syyskuussa 2015, kun Charr joutui osalliseksi kahakkaan kebab-ravintolassa Saksan Essenissä. Selkkauksen yhteydessä saksalaisottelijaa ammuttiin neljä kertaa mahaan. Charr joutui teho-osastolle taistelemaan hengestään, mutta teki ilmiöimäisesti paluun kehään vain seitsemän kuukauden toipumisen jälkeen.

Nyrkkeilytähden epäonni ei kuitenkaan loppunut siihen. Tänä vuonna toistuvat lonkkavaivat pakottivat miehen lonkkaleikkaukseen vain 33-vuotiaana.

Charr oli mestaruudesta ymmärrettävän haltioissaan. Vuosien kärsimykset kääntyivät upeaksi saavutukseksi yhdessä illassa.

– Mitä voin edes sanoa, Saksa, olemme mestareita! Omistan tämän mestaruuden maallenni, joka antoi minulle mahdollisuuden ja kasvatti minut. Tämä on lahjani teille, liikuttunut mestari julisti ottelun jälkeisessä kehähaastattelussa.

Beirutissa syntynyt, mutta Saksassa kasvanut Charr on maansa ensimmäinen raskasssarjan mestari sitten Max Schmelingin, joka hallitsi vyötä vuosina 1930-1932.

WBA:n raskassarjan ”super-mestari”, eli useamman liiton vyötä hallitseva mestari on Anthony Joshua. Charrin komea voitto Ustinovista saattaa avata oven mittelöön tämän hetken maailman kuuluisinta aktiivista nyrkkeilijää Joshuaa vastaan.