Reilut puoli vuotta sitten Lahden MM-kisojen päätöspäivänä suomalaisyleisöä 50 kilometrin hiihdon upealla pronssillaan huudattaneen Matti Heikkisen kommentit antavat odottaa äärimmäisen herkullista talvea.

Suomalaistähti on sanonut Iltalehdelle olevan elämänsä kunnossa olympiatalven alla. Jotain iskukyvystä kertoi juurikin kevään MM-kilpailuiden hurjan päätösmatkan pronssi.

Loppukirissä taakse jäivät mm. sellaiset nimet kuin Andrew Musgrave (GBR), Martin Johnsrud Sundby (NOR) ja Sjur Röthe (NOR).

– Kun tullaan 50 kilometrin kisan loppusuoralle, ja jos edessä ovat Alex Harvey ja Sergei Ustjugov, siis kaksi maailman kovinta maitohapollisen loppukirin miestä, en minä enää hirveästi heidän maksimivauhdista jää. Siinä se testituloksen ennätysvauhti konkretisoituu, Heikkinen sanoi lehdelle viitaten kisaan, jossa kyseiset urheilijat veivät kaksi kirkkainta mitalia.

Edistysaskeleet ovat olleet muutamien vuosien aikana suuria. Toisaalta, petrauksenkin kohde on suomalaisen tiedossa.

– Jos kolme vuotta sitten olisin tullut viestissä loppukiritaisteluun Ruotsin Calle Halfvarssonia vastaan, ei olisi ollut mitään jakoa. Lahden MM-viestissä olisin hänet voinut voittaa ilman kaatumista.

– Sprintin aika-ajoista en meinaa päästä jatkoon, Heikkinen jatkoi vastaavasti puutteistaan.

Iltalehden alkuperäisen jutun voit kokonaisuudessaan lukea täältä.