Ben Askren on yksi maailman lupaavimmista välisarjan vapaaottelijoista. Tehtyään kovaa nousua muutama vuosi sitten Bellatorissa, amerikkalaisottelija ei tehnytkään luonnollista liikettä ja siirtynyt vapaaottelun taalaliigaan UFC:hen. Syy on yksinkertainen – UFC:n puheenjohtaja Dana White ei ole Askrenin mieleen.

– Hän on todellinen p*skapää. Vaikka hän maksaisi minulle kolme kertaa isompia summia kuin One FC, en usko, että voisin työskennellä hänelle. Tiedän, että moni UFC-ottelija haluaisi sanoa samoin, mutta eivät potkujen pelossa voi tehdä sitä, One FC:n välisarjan mestari Askren lataa MMAWeeklyn haastattelussa.

Ensi perjantaina Askren ottelee viimeistä kertaa urallaan. Kohdattuaan kevytsarjan maailmanmestarin Shinya Aokin hän siirtyy hallinnollisiin tehtäviin One FC:n organisaatiossa.

– Monet ajattelevat vapaaottelua liian Amerikka-keskeisesti. On olemassa muitakin kovia organisaatioita. Useimmat amerikkalaiset eivät muutenkaan näe juurikaan maailmaa. Kuinka moni pääsee näkemään jotain niin hienoa kuin vaikka Singapore. One FC:n kautta olen päässyt kiertämään maailmaa ja tutustumaan eri kulttuureihin, Askren kehuu.