34-vuotias venäläisiskijä Sergei Kovalev todisti kuuluvansa raskaan keskisarjan kovimpaan kärkeen löylyttämällä ukrainalaista Vyacheslav Shabranskyyta toisen erän teknisellä tyrmäyksellä. Vakuuttava voitto kärkitason vastustajasta oikeutti myös WBO -liiton raskaan keskisarjan mestaruusvyöhön, josta sen edellinen haltija Andre Ward luopui viime kuussa lopetettuaan uransa. Mestaruus oli venäläiselle tärkeä, sillä hän hävisi sen edellisessä ottelussaan juuri Wardille.

Kovalev hallitsi ottelua alusta loppuun tiputtaen ukrainalaisen kanveesiin kolmesti ennen tuomarin väliintuloa ja ottelun pysäytystä.

– Tavoitteenani on olla painoluokan paras. Viime kerralla minut pysäytettiin ottelemasta tuomarin toimesta. Tänään oli mahtava nyrkkeilyilta minulle. Rakastan nyrkkeilyä ja haluan päästä parhaisiin matseihin, Kovalev hehkutti BoxingScenen haastattelussa.

Mestaruusvoitto oli Kovalevin ensimmäinen ottelu sitten Ward-kohtaamisen, joka käytiin kesäkuussa. Silloin venäläinen hävisi WBO:n, IBF:n ja WBA:n raskaan keskisarjan vyön amerikkalaisottelijalle tuomaripäätöksellä. Ward -ottelun päätös herätti paljon kohua, sillä amerikkalaisen katsottiin lyöneen Kovalevia ottelussa useasti vyön alle.

Upean voittonsa jälkeen Kovalev väläytteli haaveitaan vöiden yhdistämisotteluista WBA-mestaria Dmitry Bivolia ja IBF-tittelin haltijaa Artur Beterbievia vastaan.

– On hyvä, että vöillä on välillä useita eri omistajia. Se tekee hyvää nyrkkeilylle. Laji pysyy mielenkiintoisena ja saamme järjestettyä yhä parempia otteluita. Nyt meillä on useampi mestari ja voimme katsoa, kuka on oikeasti paras. Olen valmis kohtaamaan kaikki mestarit, Kovalev uhkaili.