Tuorein skandaali ravistelee sumomaailmaa.

Yhdeksänkertainen sumopainin mestari Harumafuji syyllistyi törkeään pahoinpitelyyn lokakuussa. Mongolialaisen suurmestarin kerrotaan lyöneen maanmiestään Takanoiwaa olutpullolla päähän yhteisessä illanvietossa.

Takanoiwan pääkallo murtui voimakkaan iskun seurauksena ja joutui sairaalahoitoon.

– Olen vilpittömästi pahoillani tapahtuneesta, Harumafuji sanoi The Sunin mukaan tiedotustilaisuudessa Japanissa.

Harumafuji sai viisi vuotta sitten sumopainin korkeimman eli suurmestarin arvonimen. 33-vuotias mongolialainen on historian viides suurmestari Japanin ulkopuolelta.

Sumopaini on ollut viime vuosina esillä useaan otteeseen negatiivisessa valossa muun muassa simputuksen ja sopu-otteluiden vuoksi. Perinteinen laji huokuu itsekuria ja herrasmiesmäisyyttä, ja suurmestarin luonnollisesti odotetaan edustavan näitä arvoja.