Brasilialainen mattopainitaituri ja UFC:n keskisarjan MM-haastaja Ronaldo ”Jacare” Souza päätti kokeilla luovempaa taktiikkaa tulevan ottelunsa neuvotteluiden suhteen. Souza ilmoitti Twitterissä promootion tarjonneen hänelle ottelua toista MM-haastajaa Derek Brunsonia vastaan Jacaren kotimaassa Brasiliassa. Brunson on kieltänyt raivostuneena ottelusopimuksen olevan lyöty lukkoon.

– UFC tarjosi minulle Derek Brunsonia Fight Night 125 -illassa Brasilian Belem do Parassa. Minä olen hyväksynyt jo sopimuksen, nyt kaikki on kiinni Derek Brunsonista. Toivottavasti hän ei keksi tekosyitä paikan tai ajan suhteen, Souza sanaili Twitter -päivityksessään.

Brunson löi lisää vettä myllyyn väittämällä itsekin Twitterissä suostuneensa otteluun jo aikoja sitten, mutta aivan eri kaupungissa.

– Onpas erikoista, olen itsekin hyväksynyt jo ottelun, mikä käydään North Carolinan Charlottessa. Nähdään siellä, amerikkalaisiskijä kuittaili.

UFC:n keskisarjan uhkaavimpiin MM-haastajiin lukeutuva Jacare Souza on voittanut urallaan 24 kertaa ja hävinnyt vain viidesti. UFC:ssä otellusta yhdeksästä taistosta hän on voittanut seitsemän. Aiemmin urallaan hän on saavuttanut muun muassa Strikeforce -promootion keskisarjan mestaruuden.

Tänä vuonna brasilialaistähti on otellut kahdesti. Helmikuussa hän otti näyttävän lopetusvoiton lukottamalla Tim Boetschin ensimmäisessä erässä. MM-haastajan kova nousu katkesi kuitenkin yllättäen australialaisen huippulupauksen Robert Whitakerin käsittelyssä teknisellä tyrmäyksellä.

Derek Brunsonin ansioluettelo on myös varsin kunnioitettava. 23 voiton ja 5 häviön ottelutilaston omaava amerikkalaisottelija on päihittänyt urallaan muun muassa Lyoto Machidan ja Uriah Hallin. Jacarelle hän on hävinnyt kerran aiemmin, vuonna 2012 Strikeforcen otteluillassa.