UFC:ssä mainetta niittänyt raskassarjalainen Shane Carwin innostui Bellatorin tulevasta raskaan sarjan kahdeksan miehen turnauksesta, että ilmoitti promootiolle olevansa valmis palaamaan 7 vuoden ottelutauon jälkeen häkkiin turnauksen varamiehenä.

– Lähetin Bellatorille hakemuksen osallistua tähän mahtavaan turnaukseen varamiehenä. En malta odottaa sen katsomista ylipäätään, mutta olin niin fiiliksissä tapahtumasta, että päätin ilmoittaa nimeni listalle. Oikein kunnon mestaruus kelpaisi, Carwin hehkutti Twitter -päivityksessään.

Konkari-iskijä Carwin ei ole otellut vuoden 2011 jälkeen, mutta miehen mukaan turnauksen legeendaristen nimien kattaus vangitsi mielenkiinnon. Turnauksessa ovat mukana vapaaottelulegendat Fedor Emelianenko, Frank Mir, Quinton ”Rampage” Jackson ja Roy Nelson. Heidän lisäksi häkkiin astelevat veteraaniottelijat Muhammed ”King Mo” Lawal, Chael Sonnen, Matt Mitrione ja Ryan Bader.

Yhden illan turnaukset ovat nykyajan vapaaottelussa hyvin harvinaisia, sillä useasti illassa otteleminen altistaa loukkaantumisille. Bellatorin turnauksissa onkin mukana aina useita varamiehiä. Carwin ei olekaan ainoa varamiehen paikkaa havitteleva kamppailija. Listalle ovat ilmoittautuneet myös entinen UFC:n välisarjan MM-haastaja Rory McDonald ja brittiläinen Linton Vassell.