Paralumilautailija Matti Suur-Hamari on avannut kautensa Landgraafissa Hollannissa pidetyissä banked slalomin maailmancupin kisoissa kahdella palkintopallisijoituksella.

Ensimmäisessä kisassa hän jäi niukasti toiseksi ollen voittajan Mike Shean kanssa samassa ajassa, jolloin ensimmäisen kierroksen heikompi aika ratkaisi. Toisessa kisassa suomalainen kuitenkin laski kisojen nopeimman ajan ja voitti.

– Hienoa oli aloittaa kausi näin hyvillä kisoilla. Nyt pakataan laukut ja suunnataan Pyhälle, jossa jo maanantaina laitetaan treenit pystyyn, Suur-Hamari kommentoi.

Paralumilautailijan kilpailut jatkuvat seuraavaksi historiallisella ensimmäisellä kotikisalla. Pyhällä järjestetään kaksi paracrossin maailmancupin kilpailua 1.-2.12., ja Suur-Hamari starttaa mukaan kilpailuun.

Suur-Hamari kilpailee alaraaja-amputoitujen sarjassa. Vuonna 2009 hän loukkaantui moottoripyöräonnettomuudessa niillä seurauksilla, että häneltä jouduttiin amputoimaan jalka polvesta alaspäin.

Lähde: Lumilautaliitto