One FC:n välisarjan mestari Ben Askren voitti perjantaina Singaporessa jäähyväisottelunsa vapaaottelulegendaa Shinya Aokia vastaan näytöstyyliin teknisellä tyrmäyksellä 57 sekunnissa. Aasialaispromootion vetonaula oli ilmoittanut jo ennen ottelua mittelön jäävän hänen uransa viimeisekseen.

Mestaruuttaan viimeisen kerran puolustanut Askren kertoi olevansa tyytyväinen siihen, mitä saavutti urallaan.

– Olen täysin tyytyväinen. Tietenkään en päässyt ottelemaan maailman parhaita vastaan, mutta Douglas Liman ja Andrei Koreshovin kaltaiset kaverit ovat todella kovia ja suorastaan aliarvostettuja kavereita. Ihmiset tuntuvat olevan ihmeellisen vastahankoisia antamaan asiaankuuluvaa tunnustusta huippuottelijoille, jotka eivät ottele UFC:n nimen alla, Askren latasi MMAFightingin haastattelussa.

Hallinnollisiin tehtäviin One FC:n sisällä siirtyvä tähtiottelija kertoo olevansa erityisen ylpeä uransa ehjyydestä.

– On yksi asia, mistä olen erityisen ylpeä. Toivottavasti en muotoile tätä väärin, mutta en tiedä ketään muita kuin itseni joka voisi sanoa, että ei ole koskaan kieltäytynyt yhdestäkään ottelusta, ei missannut painoa tai vetäytynyt ottelusta eikä jäänyt kiinni dopingista, Askren tunnelmoi ottelun jälkeen.

Ben Askrenia pidetään vapaaottelumaailmassa yhtenä kovimmista nimistä, joita lajin kärkipromootio UFC ei onnistunut koskaan houkuttelemaan riveihinsä. Entinen olympiapainija nousi lajin huipulle muutama vuosi sitten Bellatorin kautta ennen kuin siirtyi Aasian markkinoita hallitsevan promootion One FC:n sopimusottelijaksi.

Evolve MMA -vapaaottelutallia edustava amerikkalainen säilyi voittamattomana lopetettuaan uransa perjantaina Singaporessa. Lopulliseksi ottelutilastoksi jäi 18-0.