Venäjän urheiluministeri Pavel Kolobkov kommentoi keskiviikkoista shokkipäätöstä (LUE TÄSTÄ).

Venäjä menettää maastohiihdon olympiamitaleita, sillä Kansainvälinen olympiakomitea on antanut kovat rangaistukset kahdelle venäläishiihtäjälle. Aleksandr Legkov ja Jevgeni Belov ovat KOK:n mukaan syyllistyneet Sotshin vuoden 2014 kisoissa dopingrikkomukseen ja molemmat hiihtäjät on hyllytetty kaikista tulevista olympialaisista.

Legkovin ja Belovin tulokset mitätöidään Sotshin vuoden 2014 olympiakisoista. Legkov menettää maastohiihdon 50 kilometrin olympiakultansa. Lisäksi Venäjä menettää miesten 4×10 kilometrin viestihiihdon olympiahopean, jota Legkov oli hiihtämässä.

– Totta kai tämä on huono uutinen. Legkov ja Belov ovat hiihtäneet loistavia tuloksia ja antidopingviranomaiset ovat testanneet heitä paljon. Tulemme totta kai auttamaan urheilijoitamme tässä ikävässä ja vaikeassa tilanteessa, Kolobkov kertoi suorassa ”Kaikki pelille” -lähetyksessä.

– Sillä ei ole väliä, paljonko valittaminen maksaa. Meidän on tutustuttava päätökseen ja ymmärrettevä, että miten KOK teki tällaisen päätöksen. Tuemme hiihtäjiämme ja hiihtoliittoamme, uskomme urheilijoidemme puhtauteen.