Hengenvaarallisista auto-onnettomuksista ei ole helppo toipua ja palata normaaliin arkeen. Vielä harvinaisempaa on palata kamppailulajin maailmanmestariksi. 25-vuotias brittiurheilija Jordan Thomas kuitenkin onnistui siinä, nousten vastikään karaten maailmanmestariksi.

– Jalkani oli poikki ja murskautunut monesta kohtaa. Lääkärit sanoivat minulle, etten tule kävelemään enää koskaan. Siinä kävikin niin, että he olivat väärässä. Olen nyt täysin kunnossa ja tuore karaten maailmanmestari, Thomas hehkutti BBC:n haastattelussa.

Katso BBC:n video Jordan Thomas: Miten karatemestari taisteli itsensä terveeksi autokolarin jälkeen.

Thomas joutui erittäin pahaan auto-onnettomuuteen ollessaan vain kaksivuotias. Hänen toinen jalkansa vammautui todella vaikeasti. Lääkärit antoivat lapselle karun ennusteen – hän ei tulisi koskaan kävelemään, eikä hänestä ainakaan tulisi urheilijaa. Nuorukainen päätti todistaa pelottelut vääräksi ja ryhtyi vuosien mittaiseen rankkaan kuntoutusprosessiin.

Nyt brittikamppailija tähtää Tokion olympialaisiin vuonna 2020. Karate on ensi kertaa koskaan mukana tulevissa kesäolympialaisissa.

– Olympiavoittaja, onko mitään parempaa? Kasvoin katsellen kisoja ja ihaillen olympiaurheilijoiden menestystä. Karate on minulle kuin elämäntapa. Se näkyy siinä, miten puhun, kävelen ja liikun. Haluan voittaa olympiamitalin, Thomas haaveili.