USA:n voimisteluliiton ja Michigan State Universityn entinen lääkäri Larry Nassar saa keskiviikkona kuulla oikeudessa kasan syytteitä, joista rapsahtaa minimissään 25 vuotta vankeutta.

Oikeuden tuomari voi nostaa minimirangaistuksen jopa 40 vuoteen vankeutta. Näin arvioi uutistoimisto AP:n haastattelema oikeusasiantuntija tiistaina. Nassar istuu syytettyjen penkillä laajassa seksuaalista hyväksikäyttöä käsittelevässä jutussa, jossa uhrina on jopa yli 125 naista ja tyttöä.

Tunnetuista urheilutähdistä ainakin Aly Raisman (UUTINEN) ja McKayla Maroney ovat myöntäneet julkisesti, että Nassar on hyväksikäyttänyt heitä.

Tyttöjen todistuksista selviää, että Nassar on käyttänyt käsiään hyväksikäytössä. Tämä on tapahtunut joskus jopa tytön vanhemman läsnäollessa. Nassar on iljettävää tekoaan tehdessään hoitanut loukkaantunutta tyttöä ja vakuuttanut, että kyseessä on hoitotoimenpide.

Nassar toimi lähes 30 vuotta USA:n voimisteluliitossa lääkärinä. Hän on istunut vankilassa myös lapsipornon hallussapidosta, joista on tulossa eri oikeudenkäynnit.