Tänä vuonna nyrkkeilyuransa lopettamisesta ilmoittanut meksikolaislegenda Juan Manuel Marquez on paljastanut tuoreessa ESPN:n haastattelussa aiemmin salattuna pidettyjä taustoja pitkään suunnitellusta viidennestä ottelusta filippiiniläiskonkari Manny Pacquiaon kanssa. Marquezin mukaan hänelle tarjottiin jopa 100 miljoonan dollarin palkkiota huippumittelöstä.

Yhtenä 2000-luvun suurimmista sotureista tunnetun meksikolaisen vaakakupissa ei kuitenkaan painanut enää uran lopussa raha. Pacquiao ja Marquez olivat kohdanneet uriensa mittaan jo neljä kertaa, eikä Marquezilla ollut enää mitään todistettavaa.

– Pöydällä oli tarjous viidennestä ottelusta Pacquiaota vastaan. He tarjosivat meille 100 miljoonaa dollaria. Kieltäydyin kuitenkin tarjouksesta, sillä halusin säilyttää kunniani neljännestä ottelustamme, meksikolaisiskijä paljasti.

Huippuottelijat kohtasivat ensimmäisen kerran jo vuonna 2004. Tällöin ottelu päättyi kiistanalaiseen tasapeliin tuomaripisteillä. Vuonna 2008 käydyssä uusintamittelössä filippiiniläisiskijä kaivoi vastustajastaan vähintään yhtä kohutun hajaäänivoiton.

Kolmen vuoden päästä Pacquiao päihitti Marquezin toistamiseen. Neljännessä ja viimeiseksi jääneessä vuonna 2012 käydyssä legendojen huippuottelussa Marquez tyrmäsi vihdoin arkkivihollisensa kamppailun puolivälin jälkeen.

Marquez on yksi Meksikon kaikkien aikojen menestyneimmistä nyrkkeilijöistä. 44-vuotias ottelija nousi mestariksi neljässä eri painoluokassa, haalien uransa mittaan yhdeksän maailmanmestaruutta. Marquez päätti uransa ottelutilastoon 56-7-1.