Huippunyrkkeilijä Billy Joe Saunders nosti taas kerran osakkeitaan piestyään huipputason MM-haastajan David Lemiuxin näytösluonteisen helposti lauantaina Kanadan otteluillassa. 28-vuotias nouseva nyrkkisankari haastoi heti ottelun jälkeen keskisarjan hallitsevan ruhtinaan Gennadi Golovkinin ankarin sanankääntein.

– Golovkin, uhosit haluavasi WBO-mestaruusvyöni silloin, kun olin vielä lihava ja huonossa kunnossa. Halusit haastaa minut silloin. Otellaan nyt. Pääset huitomaan nyrkeilläsi ilmaa, Saunders uhosi kehähaastattelussa.

Saunders hätkähdytti lauantaina kanadalaisyleisöä nöyryyttämällä isäntämaan edustajaa totaalisesti kehässä. Britti-iskijä jakeli ankaria etukäden osumia Lemiuxin naamaan yksi toisensa jälkeen väistellen itse samalla suurimman osan haastajan lyönneistä. Yksipuolisen kurituksen jälkeen Lemiux julistettiin voittajaksi yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

Golovkin taas otteli viimeksi 16. syyskuuta, milloin hän päätyi Saul ”Canelo” Alvarezin kanssa kiistanalaiseen hajaäänitasapeliin Las Vegasin otteluillassa. Konkariottelijoiden välille on määrätty uusintaottelu ensi vuodelle. Uusintamittelö siirtäisi mahdollisen Saundersin ja Golovkinin kohtaamisen myöhemmäksi ensi vuodelle tai vasta vuoteen 2019.