Venäjän dopingpommin avaintodistaja Grigori Rodtshenkov kertoo, miten Aleksandr Legkovin olympiakulta huijattiin Sotshissa vuonna 2014.

Rodsthenvkov kertoi Championatin mukaan keskustelleensa useasti kiellettyjen aineiden jakelusta vastanneen Irina Rodionovan kanssa. Rodionovan mukaan Legkov oli taas ”erityinen projekti”. Rodionova halusi ottaa Legkovin siipiensä alle ja huolehtia miehestä myös Sotshin olympialaisten jälkeen.

– Rodionova sanoi varaurheiluministeri Juri Nagornyhille, että Legkoviin puree hyvin dopingcocktaili, ja että ajat paranevat treeneissä, paljasti Rodtshenkov, joka lisäsi, että vaihtoi Legkovin dopingnäytteen 23. helmikuuta. Muistan sen, koska silloin oli päättäjäiset.

– Pelastimme Legkovin vaihtamalla näytteen. Aiemmin hän hävisi aina lopussa, mutta nyt voitti. Huomaisin, että se oli cocktailini ansiota.

Kansainvälinen olympiakomitea hylkäsi Legkovin suorituksen Sotshissa ja antoi elinikäisen olympiakiellon.