Hurjat 11 paralympiakultaa sekä lukuisia maailmanennätyksiä urallaan takonut ratakelaaja Tanni Grey-Thompson joutui kokemaan melkoisen järkytyksen jouluna, kun kanssamatkustaja esti legendan pääsyn samaan junaan hänen kanssaan.

Grey-Thompson kertoo tapauksesta Twitter-tilillään. Tapahtumat saivat alkunsa, kun asemalla muiden matkustajien kanssa junaa odottanut britti joutui kanssamatkustajan törkeän käytöksen kohteeksi.

– Hyvää joulua sille henkilölle, joka esti minua juuri nousemasta junan kyytiin. Hän kertoi junan henkilökunnalle, ettei minulle ole junassa tilaa, legenda kirjoitti Twitteriin.

Myöhemmin hän raportoi vihaisen matkustajan seisseen hänen edessään pitääkseen huolen, ettei Grey-Thompson pyörätuoleineen pääse kyytiin.

Tilanteesta lamaantuivat sekä junan henkilökunta että Grey-Thompson itse.

– Junan henkilökunta ei ehtinyt kenties edes tajuta mitä tapahtui. Myös minä menetin sanani tapauksesta. Tajusin vasta myöhemmin ärtymykseni.

Grey-Thompson halusi korostaa, ettei junan henkilökunta tehnyt mitään väärää. Hän myös kertoi päässeensä seuraavaan junaan ongelmitta.

Asian noustessa julkisuuteen halusi hän korostaa vielä tapausta laajemmalta kannalta.

– Tästä pitäisi uutisoida, että kyyti estettiin ”vammaiselta naishenkilöltä”, eikä ratsastaa sillä, minkä tekemisen lopetin 11 vuotta sitten, hän twiittaa viitaten uransa päättymiseen.

Tanni Grey-Thompson

@Tanni_GT
Merry Christmas to the person on the train who just stopped me getting on. Told member of staff ‘there’s no room for her’. Everyone else waiting on the platform got on.