Kanadalaista voimisteluvalmentajaa Michel Arsenaultia syytetään alaikäisten tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Radio-Canada raportoi valmentajan syyllistyneen kolmen teini-ikäisen urheilijan hyväksikäyttöön 80- ja 90-luvuilla. Kanadan voimisteluliitto on langettanut Arsenaultille syytösten vuoksi toistaiseksi voimassaolevan toimintakiellon.

– Olemme sydämemme pohjasta pahoillamme siitä, mitä kyseessä olevat urheilijat ja heidän perheensä ovat joutuneet kärsimään. Kenenkään ei tulisi joutua tällaisen käytöksen kohteeksi. Otamme urheilijoiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin äärimmäisen vakavasti. Se on toimintamme tärkeysjärjestyksessä aivan kärjessä, voimisteluliiton hallituksen puheenjohtaja Richard Crépin pahoitteli liiton tiedotteessa.

Hyväksikäytöt tapahtuivat kanadalaismedian mukaan Quebecissä 1980- ja 90-luvuilla. Arsenault toimi silloin valmentajana paikallisessa voimisteluseurassa. Yhden naisen mukaan hän oli vain 14-vuotias, kun valmentaja alkoi koskettelemaan hänen sukupuolielimiään. Toinen nainen paljasti hänelle käyneen samalla tavalla naisen ollessa 15-vuotias.

Arsenaultin kerrottiin olleen myös väkivaltainen ja sanallisesti hyökkäävä. Hän sai kilpailukiellon vuonna 1987 solvattuaan valmentajia ja toimitsijoita kansallisissa kilpailuissa.

Arsenault on saanut myös potkut ja kiellon tulla perustamalleen Champions Gymnastics -harjoitussalille Edmontonissa.

Kanadan voimisteluliitto on luvannut aloittaa perusteellisen tutkinnan ja uudistusprosessin omiin turvallisuuskäytäntöihinsä ja valmentajien seurantaan. Liitto päivitti toimintatapansa lokakuussa ja kertoi työskentelevänsä alueellisten lajiliittojen kanssa varmistaakseen heidän käytäntönsä olevan ajan tasalla.