Mira Potkoselle Rion olympialaisissa hävinnyt Katie Taylor on löytänyt menestystä ammattilaisurallaan. Maailman parhaiden amatöörinyrkkeilijöiden joukkoon kuulunut irlantilainen on kerännyt vakuuttavia voittoja yksi toisensa jälkeen. Viimeisin nappionnistuminen tuli tiistaiyönä, jolloin Taylor löi amerikkalaisen huippunimen Jessica McCaskillin Matchroomin Lontoon otteluillassa.

Yksimielisellä tuomaripäätöksellä tullut voitto oli kuitenkin kovan työn takana. Lukuisista erävoitoistaan huolimatta irlantilaisottelija oli ajoittain pulassa amerikkalaisen painaessa päälle kovalla asenteella. Lopulta Taylor kaivoi kuitenkin kilpasiskoaan enemmän tilanne- ja erävoittoja.

– Tämä oli erittäin rankka ottelu. Varmaan rankin otteluni koskaan. Mielestäni nyrkkeilin hyvin ulkopuolelta. Tiesin hänen olevan erittäin kova ja ankara vastustaja, ja siihen olin valmistautunutkin. Olen mielissäni tästä voitosta. Toivottavasti voin lepäillä joulun yli. Olisi hienoa päästä ottelemaan kotona Dublinissa ja yhdistää painoluokan mestaruudet, Taylor hehkutti.

Ylemmän höyhensarjan WBA-liiton mestari on napannut kahdeksan perättäistä voittoa ammattilaisuralla häviämättä vielä kertaakaan. 31-vuotias nyrkkeilytähti ei ole kuitenkaan vähään tyytyväinen, sillä kuusinkertainen amatöörien Euroopan mestari ja olympiavoittaja on päättänyt saavuttaa ammattilaisena vielä hurjempaa menestystä kuin amatöörinä.

– Ensimmäinen maailmanmestaruuteni oli todella tärkeä juttu, sillä se tavallaan piirtää rajan amatööriurani ja ammattilaisuuteni välille. Amatööriurani oli tärkeä, mutta tämä on uusi tieni. Haluan menestyä täällä vielä paremmin kuin amatööreissä. Ensi kertaa urallani olen ottanut todella tiukan keskittymisen vain yhteen asiaan, Taylor valotti tulevaisuudensuunnitelmiaan.

Katie Taylor tuli suomalaisille tutuksi Rion olympialaisissa, jossa hän hävisi täysin nyrkkeilymaailman odotuksia suurelle yleisölle suhteellisen tuntemattomalle Mira Potkoselle. Lontoon olympialaisten kultamitalisti tipahti hajaäänitappion myötä kokonaan mitalisijoilta. Tällöin Taylorilla oli vaikea sulattaa tappiota sisukkaalle suomalaiselle.

– Hän todennäköisesti voitti toisen erän, mutta mielestäni voitin kolme muuta erää. Minun pitäisi voittaa nämä tytöt. En tiedä mitä muuta voisin sanoa, näiden tyttöjen ei pitäisi voittaa minua, amatööritähti tuskaili vuonna 2016.