30 miestä tyrmännyt ja voittamattomana koko uransa pysynyt Mikey Garcia on nimi, joka kaikkien on syytä ottaa vakavasti. Kolmen eri painoluokan mestaruuksia hallinneella amerikkalaisottelijalla on selvä tavoite – Floyd Mayweatherin tasoisen supertähden aseman saavuttaminen.

– Tiedän, että minulla on mahdollisuus tulla maailman suurimmaksi nyrkkeilytähdeksi. Voin olla yhtä suuri kuin Floyd Mayweather. Olen mielestäni hyvässä vauhdissa siihen nähden. En näe ympärilläni kovin monia kavereita, joilla on yhtä kova ansioluettelo kuin minulla. Aion jatkaa parhaiden ottelijoiden haastamista ja piestä heidät vakuuttavasti, Garcia uhosi Boxing Scenen haastattelussa.

Seuraava askel 30-vuotiaan nyrkkisankarin suunnitelmassa olisi IBF-liiton alemman välisarjan mestaruusvyön nappaaminen Sergei Lipinetsiltä. Huippuottelijat kohtaavat helmikuussa suuren Texasin otteluillan pääottelussa.

Venäläisottelijalle kyseessä olisi hänen uransa ensimmäinen mestaruuden puolustus. Garcialla on taas pelissään mahdollisuus napata jo neljännen painoluokan maailmanmestaruus, johon on kyennyt varsin harva ottelija. Listaan kuuluu lähinnä nyrkkeilyn legendaarisimpia nimiä, kuten Manny Pacquiao, Mayweather ja Juan Manuel Marquez.

– Maailmanmestari, kuten Sergei Lipinets on minulle paljon innostavampi ottelu kuin jokin helppo mestaruuden puolustus. Halusin uuden haasteen ja tämä mies tarjoaa sitä. Hän on luonnostaan isompi mies, todella nälkäinen ja motivoitunut. Hän tietää, että voitto minusta laukaisisi hänen uransa lentoon, Garcia hehkutti.

37 ammattilaisottelustaan jokaisen voittanut Garcia on saavuttanut urallaan seitsemän maailmanmestaruutta. Ammattilaisdebyyttinsä vuonna 2006 tehnyt amerikkalainen on voittanut MM-tittelit höyhensarjassa, ylemmässä höyhensarjassa, kevytsarjassa ja alemmassa välisarjassa.