Venäjän ampumahiihtomaajoukkuetta kohutuissa Sotshin olympialaisissa valmentanut Wolfgang Pichler kumoaa täysin venäläisten dopingin käytön.

Pichler koutsasi siis Olga Zaitsevaa, Olga Viluhinaa ja Jana Romanovaa, jotka kaikki saivat elinikäisen osallistumiskiellon olympialaisiin. Kansainvälisen olympiakomitean mukaan venäläiset manipuloivat dopingnäytteitä ja Venäjällä oli valtiojohtoinen dopingohjelma.

Pihler ihmettelee erityisesti Zaitsevaan liitettyä epo-hormonisyytettä. Zaitseva on kaksinkertainen olympiavoittaja Torinon ja Vancouverin kisoista. Sotshissa hän hiihti Venäjän naisten viestijoukkueessa, joka nappasi hopeaa, jonka Venäjä on menettänyt.

Moskovan antidopinglaboratorion ex-johtajan ja Venäjän dopingpommin avaintodistaja Grigori Rodtshenkovin mukaan Zaitseva käytti epoa.

– Rodtshenkov sanoi, että Olga Zaitseva käytti pitkään epoa. Kuitenkin viime vuoteen asti Olga asui Euroopassa: Belgiassa ja Sveitsissä. Hän oli jatkuvasti WADA:n kontrollissa, aloittaa Pichler Match-TV:lle.

– Kukaan ei ole koskaan löytänyt mitään, eikä paljastanut pientäkään rikkomusta Zaitsevan osalta. Ainoastaan Rodtshenkov puhuu Zaitsevan dopingin käytöstä, mitä en usko. Miksei WADA ole löytänyt mitään, vaikka valvoi tiukasti Zaitsevaa?

Pichlerin ainoa johtopäätös on se, että Rodtshenkov valehtelee. Pichler sai itse myös pannan ensi helmikuun olympialaisiin, koska valmensi venäläisiä dopingrikkomusten aikana. Saksalaisvalmentaja ei näin ollen pääse luotsaamaan ruotsalaisia, joiden päävalmentaja hän on.