Englantilaisen nyrkkeilyn nouseva supertähti Billy Joe Saunders todisti jälleen epäilijänsä vääräksi leikittelemällä suorastaan hämmästyttävän helpon voiton kanadalaisesta MM-haastajasta David Lemiuxista. Huippunyrkkeilijät kohtasivat lauantaina WBO-liiton keskisarjan mestaruusottelussa Quebecin otteluillassa.

– Tiesin millainen ottelija David Lemiux on ja millainen valmentaja hänellä on. Tiesin mitä hän aikoo yrittää. Näytän siltä, että minuun on helppo osua ja minua on helppo satuttaa. Näytän siltä, että kuntoni loppuu nopeasti, mutta minuun ei voi osua. David on lajin parhaita ottelijoita kohdannut maailmanmestari, mutta hän osui minuun ehkä korkeintaan neljä kertaa, Saunders rehenteli Boxing Scenen haastattelussa.

Voittamattomana koko 16-vuotiaan ammattilaisuransa ajan pysynyt Saunders pieksi The Ring -nyrkkeilyraamatun maailman neljänneksi parhaaksi aktiiviseksi keskisarjan ottelijaksi arvostamaa Lemiuxia kaksitoista erää putkeen. 28-vuotias brittimestari rusikoi vastuksensa naaman verille perävällä etukädellään unohtamatta järjestelmällistä puolustustyötä.

Kanadalaisvastustaja sai hädin tuskin muutaman osuman perille Saundersiin. Lemiux selitteli heikkoa otteluilmettään mittelön aikana tulleella loukkaantumisella.

– En ollut tänään parhaimmillani. Kaikki kunnioitus Billylle, mutta satutin käteni toisessa erässä. En voinut käyttää kättäni siten kuin olisin halunnut. Aina kun hän lähti liikkumaan, en voinut oikein heittää kunnon lyöntejä. Tämä ei ollut paras iltani, Lemiux valitteli.

Saunders on hallinnut WBO:n keskisarjan vyötä vuodesta 2015 lähtien. Hertfordshiren kasvatti on voittanut ammattilaisurallaan 26 ottelua häviämättä kertaakaan.