Pikajuoksija Justin Gatlin on joutunut keskelle uutta dopingsotkua.

The Daily Telegraphin mukaan amerikkalainen pikakiituri on vedetty mukaan dopingtutkimukseen. Brittilehti uutisoi, että Gatlinin ex-valmentaja Dennis Mitchell ja agentti Robert Wagner tarjoutuivat myymään ja salakuljettamaan suorituskykyä parantavia aineita peitetehtävissä olleille toimittajille.

Tämän lisäksi Mitchellin kerrotaan sanoneen, että urheilijat eivät jää kiinni dopingista, koska heidän käyttämänsä kielletyt aineet eivät näy testeissä. Sekä Mitchell että Wagner kiistävät syytökset.

The Daily Telegraphin jutussa kerrotaan toimittajien esittäneen elokuvayhtiön edustajia, jotka olivat halukkaita tekemään urheilufilmin.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton asettama toimielin Athletics Integrity Unit ja Yhdysvaltain antidopingtoimisto USADA ovat aloittaneet tutkimukset brittilehden väitteen vuoksi.

– Nämä väitteet ovat erittäin vakavia ja riippumaton Athletics Integrity Unit tutkii tapauksen, Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe sanoi.

Gatlinin edustajien mukaan pikajuoksija on antanut potkut Mitchellille.

– En ole koskaan ehdottanut millään lailla, että urheilijani käyttäisivät kiellettyjä aineita, Mitchell vastasi syytöksiin.

Gatlin voitti elokuussa MM-kultaa 100 metrillä. Kolminkertainen maailmanmestari ja olympiavoittaja on kärsinyt kaksi kilpailukieltoa dopingin vuoksi.