Suomen naisten salibandyliigan pelaaja Marianne Viteli on kärähtänyt WADA:n kieltolistalta löytyvän pseudoefedriinin käytöstä. Positiivinen testitulos tuli nuorelle urheilijalle kuitenkin järkytyksenä, sillä käry johtui kiellettyä ainetta sisältävästä apteekista saatavasta flunssalääkkeestä Duactista.

Viteli sai rikkeestään kahden kuukauden pelikiellon. Salibandyliiton valvontakomitea korosti kuitenkin tiedotteessaan, ettei vuonna 1999 syntynyt pelaaja syyllistynyt tahalliseen dopingrikkomukseen.

– Olihan se iso järkytys, kun sain asian tietooni. Olen erittäin pahoillani tapahtuneesta. Aion jatkossa olla enemmän kuin huolellinen, jos minulla pitää turvautua lääkkeisiin. Sen olen nyt kantapään kautta oppinut, että koskaan ei voi olla liian varovainen näiden asioiden suhteen, Viteli hämmästeli asiaa Pääkallo.fi:n haastattelussa.

Viteli pelaa naisten salibandyn pääsarjatasolla tamperelaisen Kooveen riveissä. Positiivinen dopingnäyte annettiin syyskuun lopussa.

Pseudoefedriini on yleinen vireystilaa piristävä aine, jota löytyy monista kaikille tutuista flunssalääkkeistä. Reseptillä apteekista saatavaa Duactia käytetään yleensä muun muassa poskiontelotulehduksen oireiden hoitamiseen.