Nyrkkeilyn raskassarjan uutta valloitusta suunnitteleva Tyson Fury heitti maanantaina kapuloita oman paluunsa rattaisiin. Miehen uran tulevaisuuden ratkaisevan dopingtutkinnan kuulemistilaisuuden oli määrä alkaa päivällä, mutta entinen mestariottelija ei saapunut paikalle. Samoihin aikoihin hän julkaisi Instagramissa hämmentävän videon, missä hän jammaili auton kyydissä popmusiikin tahtiin vailla huolen häivää.

Britannian antidopingtoimiston UKAD:n käsittelyprosessi Furyn dopingrikkomuksista on ollut käynnissä jo pidemmän aikaa. Käytännössä brittiläis-irlantilaisen nyrkkisankarin tuorein tempaus hidastaa tapauksen käsittelyä entisestään.

Furyn leiri eikä hänen manageritallinsa MTK Global halunnut kommentoida asiaa medialle. Myöskään UKAD ei ole puhunut tiedotusvälineille kohusta mitään.

29-vuotiaan ex-mestarin dopingsyytökset juontavat juurensa helmikuulta 2015, jolloin Fury ja hänen serkkunsa Hughie Fury jäivät kiinni kielletyn nandrolonin käytöstä. Kaupallisesta nimestään tunnettu Deca-Durabolin on yksi maailman yleisimmistä anabolisista steroideista. Ainetta etsitään jokaisessa tavallisessa dopingtestissä, joissa se näkyy helposti ja varsin pitkään.

Fury on uhonnut tänä syksynä palaavansa nyrkkeilyn pariin vuosien tauon jälkeen. Hän herätti kohua julkaisemalla sosiaalisessa mediassaan kymmenen miehen ”tappolistan” huippunyrkkeilijöistä, jotka hän aikoo päihittää palattuaan kehään. Listalle mahtuivat lähes kaikki raskassarjan huippunimet.

Viime aikoina Fury on kärttänyt ottelua erityisen kovasti brittiläisen entisen alemman raskassarjan mestarin Tony Bellewin kanssa. Bellew ottelee kuitenkin näillä näkymin kuitenkin David Hayeta vastaan ensi keväänä.

Tyson Fury on yksi brittinyrkkeilyn 2000-luvun menestyneimmistä nimistä. Parhaimmillaan hän piti hallussa WBA-, IBF-, WBO- ja IBO-liittojen raskassarjan mestaruusvöitä. Hän on otellut urallaan 25 voittaen kaikki mittelönsä.