Vapaaottelumarkkinoita lähes maailmanlaajuisesti hallitseva UFC kaavailee toimintansa laajentamista nyrkkeilyyn. Promootion puheenjohtaja Dana White kertoi vasta yhtiön nyrkkeilyprojektin toimivan nimellä ”Zuffa Boxing” ja etsivänsä lajin kovimpia nimiä. Eniten amerikkalaisorganisaatiota kiinnostaa Brittien supertähden Anthony Joshuan palkkaaminen UFC:n nyrkkeilytallin riveihin.

– Hän kaikista markkinoinnin puolesta maailman vetävin kaveri nyrkkeilyssä tällä hetkellä, White kehui Joshuaa tuoreessa tiedotustilaisuudessa.

UFC:n tiedetään olleen kiinnostunut nyrkkeilyiltojen järjestämisestä jo pitemmän aikaa. Boxing Insiderin mukaan Whiten suunnitelmissa ei ole täyttää promootion ensimmäisiä nyrkkeilyiltoja kuitenkaan UFC:n vapaaottelijoilla, vaan etsiä valmiita nyrkkeilijöitä iltoihin mukaan.

Suurista puheistaan tunnettu UFC-pomo on sohinut kaavoihin kangistuneiden nyrkkeilymaailman ampiaispesää useaan otteeseen rankalla kritiikillään promoottorikollegojensa ammattitaitoa.

– Tiedän tasan tarkkaan kuinka hyviä olemme työssämme. Tiedämme olevamme parempia kuin kaikki muut. Katsomme tulevaisuuteen. Järjestämme parhaita iltoja koko kamppailu-urheilun maailmassa. Meillä on huipputason treenikeskukset ja fysioterapiapalvelut, joita kuka tahansa ottelijamme voi käyttää. Tuotanto-arvomme ovat kovemmat kuin muilla. Teemme kaiken mitä tässä bisneksessä voi tehdä muita paremmin, White uhosi lokakuussa MMAFightingin haastattelussa.

White on solvannut aiemmin erityisesti kuuluisan Top Rank -promootion toimitusjohtajaa Bob Arumia kovin sanoin. Whitea suututtivat Arumin kommentit, joiden mukaan UFC laajentaa nyrkkeilyyn vain epätoivosta ja taloudellisista vaikeuksista johtuen.

– V*tut siitä kaverista. V*tut hänestä. Hän on jauhanut samoja juttuja jo 15 vuotta sitten. Silloin hän väitti, että menetämme Fertittan veljesten [UFC:n entiset omistajat] kanssa järjettömiä summia rahaa jatkuvasti. Hän väitti, että kaadumme ja vapaaottelu ei tule kiinnostamaan ketään. Hän on kamppailu-urheilun suurin p*skapää, White raivosi.