Vapaaottelun kärkipromootion UFC:n entinen kääpiösarjan MM-haastaja Michael McDonald on vaihtamassa organisaation kovimman kilpailijan Bellatorin riveihin. 26-vuotias amerikkalaisottelija haukkui UFC:n nykyisen bonuskäytännön, joka asettaa promootion ottelijat hyvin eriarvoisiin asemiin.

– UFC:n bonusjärjestelmä on rakennettu siten, että jos voitat bonuksia voit elää aika mukavasti. Ilman niitä näet nälkää. Todella iso UFC:n ottelijoista on jälkimmäisessä tilanteessa, eikä se ole hyvä paikka olla. UFC:ssä bonuksia käytetään sinua vastaan. Bonusärjestelmä on kuin ase, joka osoittaa päätäsi kohti, McDonald ryöpytti MMA Fightingin haastattelussa.

McDonald maalasi UFC:n bonuksista todella karua kuvaa. Palkankorotuksista ei ollut miehen mukaan mitään varaa neuvotella, sillä bonusjärjestelmä käännettiin ottelijaa vastaan.

– He sanoivat aina, ette emmehän me voi korottaa sopimuksesi palkkiota, sillä sinulla on tiedossa viimeinen ottelusi. He toistelivat aina vain, että voita vain bonuksia niin kaikki on kunnossa. Väitin pitkään itselleni, että rahalla ei ole väliä ja teen tätä vain rakkaudesta ottelemiseen. Ajan myötä kuitenkin tajusin, että minulla on perhe, laskuja ja muita velvollisuuksia. Minun oli pakko tehdä taloudellinen päätös, McDonald valitteli.

Bellatoriin siirtymisessä UFC:n entistä huippulupausta lämmittää erityisesti kilpailevan promootion palkkauskäytäntö. McDonaldin mukaan Bellatorin sopimukset rakennetaan terveemmältä pohjalta.

– Ensimmäisestä tapaamisestamme lähtien Bellator on antanut ymmärtää, että he uskovat minuun ja aikovat näyttää sen. He uskovat minuun ja ovat valmiita antamaan minulle sen, mitä UFC ei halunnut. Olen siitä kiitollinen, sillä tunnen itseni erittäin arvostetuksi. Bellatorissa asiat eivät ole niin huonosti kuin UFC:ssä. Heillä ei ole bonuksia, mikä on hyvä juttu.

Kaliforniasta vapaaottelu-uralleen ponnistanut McDonald on otellut urallaan 21 kertaa. Hän on voittanut otteluistaan 17 ja hävinnyt neljä.

Viimeksi hän otteli heinäkuussa UFC:n Fight Night 91 -otteluillassa, jossa hän hävisi John Linekerille tyrmäyksellä. Seuraavaksi amerikkalaiskamppailijan on määrä kohdata Peter Ligier 15. joulukuuta Bellatorin Englannin otteluillassa.