Japanilaisen Rizin FF -promootion naisottelijoiden vetonaula Gabi Garcian oli määrä otella suuressa uudenvuodenaaton otteluillassa. 32-vuotiaan brasilialaistähden suunnitelmat menivät kuitenkin pieleen, kun Garcia astui torstaisessa punnitustilaisuudessa vaa’alle hurjassa 107 kilon painossa.

Brassiottelijan vastustaja Shinobu Kandori painoi vain reilu 73 kiloa. Järkälemäinen Garcia painoi täten 34 kiloa enemmän kuin 53-vuotias vastuksensa, jonka kokemus kamppailulajien osalta rajoittuu lähinnä showpainiin.

Ottelun ylimmäksi painorajaksi oli määritelty 95 kiloa, joka asettuisi vapaaottelun tavallisissa painoluokissa suunnilleen kevyeen raskassarjaan.

Japanilaisen Queel -median julkaisemalla videolla näkyy, kuinka Garcian ylipainosta hämmästynyt Kandori ryntää raivoissaan punnituslavalta alas ja huutelee vastustajansa perään solvauksia.

Järjettömästä ennakkoasetelmasta huolimatta vastaavat tempaukset ovat japanilaiselle Rizinille varsin tavanomaisia. 182 senttimetriä pitkä brasilialaisen jujutsun musta vyö Garcia on otteli myös viime vuodenvaihteessa toista yli 50-vuotiasta reilusti pienempää naista vastaan ja pieksi hänet brutaalisti ensimmäisessä erässä.

Rizinin puheenjohtaja Nobuyuki Sakakibara puhui aiemmin medialle ottelun mahdollisesta peruuttamisesta. Toistaiseksi promootio ei ole kuitenkaan tiedottanut asiasta mitään virallisesti.

Aiemmin tänä vuonna brasilialainen joutui myös kohun keskelle potkittuaan maassa makaavaa vastustajaansa kielletyillä ”soccer kick” -potkutekniikoilla vapaaottelua muistuttavassa shoot boxing -ottelussa. Väkivaltainen temppu johti ottelun julistamiseen tuloksettomaksi.

Ennen lyhyttä vapaaottelu-uraansa brassikamppailija voitti useita mestaruuksia brasilialaisessa jujutsussa ja lukkopainissa.