Todella vahvaa nousua naisten vapaaottelussa tänä vuonna tehnyt Mackenzie Dern uskoo olevansa valmis lajin kärkisarjaan UFC:hen. Nuori kamppailutähti kertasi menestyksekästä vuottaan ja puhui ensi vuoden tavoitteistaan MMA Fightingin uudessa videohaastattelussa.

Arizonassa treenaava mattopainitaituri päätti otteluvuotensa näyttävään voittoon nappaamalla hurjan käsilukkolopetuksen konkariottelijasta Kaline Medeirosista Invicta-promootion otteluillassa joulukuun alussa.

– Olen syntynyt tätä varten. Tiedän olevani valmis. Haluaisin ehdottomasti päästä UFC:hen ensi vuonna. Olen ollut kamppailulajeissa mukana jo kolmevuotiaasta lähtien. UFC-mestaruus on päätavoitteeni. Viimeisin otteluni todisti, että olen valmis seuraavalle tasolle. Tiedän, että voisin voittaa kenet tahansa UFC:ssä ainakin mattopainissa. Toivottavasti pääsen ottelemaan UFC:ssä vaikka maaliskuussa. Se on heistä kiinni, olen täällä valmiina, Dern uhosi.

Vakuuttavia voittoja yksi toisensa perään napsinut brasilialaisen jujutsun maailmanmestari tiedostaa saavutuksiensa johdosta häneen kohdistuvat paineet. Dern on tehnyt räjähdysmäistä nousua aloitettuaan ammattilaisuransa vapaaottelussa vain reilu vuosi sitten.

– Ymmärrän, että minua seurataan tarkalla katseella. Ihmiset odottavat minun olevan kuin Mayweather, ja menestyvän välittömästi. Tämä on minulle vielä uusi laji, eikä minulla ole kuitenkaan mitään kiirettä. Totuttelen vielä moniin asioihin, kuten painonvetoon. Haluan kokoajan edetä askelia eteenpäin. Olisin varmaan päässyt sinne jo aiemminkin, jos painonvetoni eivät olisi olleet menneet pieleen, Dern pohti.

24-vuotias Dern on nuoresta iästään huolimatta kaksinkertainen lukkopainin maailmanmestari ja arvostetun ADCC-maailmanmestaruuskisojen voittaja. Hän on voittanut kaksi maailmanmestaruutta ja World Cup-kultaa myös brasilialaisessa jujutsussa.