Brasilialaisen jujutsun taituri Mackenzie Dern on taistellut nimensä suuren yleisön tietoisuuteen tänä vuonna. Useita lopetusvoittoja vapaaotteluhäkissä kaivanut amerikkalaisottelija sykähdytti kamppailun ystäviä iskemällä kiinni rankan näköiseen suoraan käsilukkoon Invicta-naisvapaaottelupromootion debyytissään.

– Tervetuloa Invictaan, Mackenzie Dern! Mahtava suoritus, promootion otteluiltoja näyttävän UFC Fight Passin Twitter-videolla hehkutettiin.

UFC FIGHT PASS

@UFCFightPass
Welcome to @InvictaFights @MackenzieDern!!! Incredible performance! #InvictaFC26

Naisten korsisarjan kärkilupauksiin kuuluva Dern lopetti konkarivastustajansa Kaline Medeirosin kolmannessa erässä suoralla käsilukolla. Brasilialaisottelija yritti taistella amerikkalaisen brasilialaisen jujutsun mustan vyön nivellukkoa vastaan kaikilla voimilla, mutta joutui taputtamaan luovutuksen merkiksi. Dern hallitsi ottelua myös ennen lopetusta voittaen kaksi ensimmäistä erää tuomarien pistekorteissa.

24-vuotias ottelijalupaus on otellut vapaaottelussa viisi kertaa voittaen kaikki ottelunsa. Dern on pysynyt koko nuoren uransa ajan voittamattomana.

Ennen vapaaottelukampanjaansa Dern niitti mainetta brasilialaisen jujutsun ja lukkopainin maailmassa. Kummassakin lajissa lukuisia maailmanmestaruuksia voittanut kamppailija arvostettiin painiuransa aikan maailmanrankingin ykköseksi.