Japanilainen Rizin FF -promootio on ryvettynyt tällä viikolla varsin kyseenalaisessa julkisuudessa. Organisaation torstainen punnitustilaisuus meni totaalisesti pieleen.

Ensin brasilialaisottelija Gabi Garcia astui vaa’alle yli 12 kilon ylipainossa. Tämän jälkeen entinen UFC-ottelija Ian McCall päätyi käsirysyyn vastustajansa Manel Kapen kanssa keskellä punnituslavaa.

Youtubeen ladatussa videossa nähdään hämmentävä välikohtaus kokonaisuudessaan. McCall ja Kape asettuivat puntarin jälkeen poseeraamaan valokuvaajia varten lavan edustalle. Ilman mitään selvää provokaatiota Kape läpsäisi yhtäkkiä McCallia takaraivoon. Hämmentynyt amerikkalaisottelija kosti tempauksen välittömästi tempaisemalla lyönnin Kapen naamaan.

Rizinin toimitsijat ryntäsivät kuumakallejen väliin heti tilanteen nähtyään ja erottivat riitapukarit toisistaan. Ottelijat olivat vaihtaneet aiemmin sanoja tuliseen sävyyn sosiaalisessa mediassa.

Kovan tunnelatauksen saanut ottelu nähdään uudenvuoden aattona Rizinin Final Grand Prix -otteluillassa.

McCall otteli ennen Japaniin siirtymistään vapaaottelun ykköspromootion UFC:n riveissä vuosina 2012-2015. Kalifornialaislähtöinen ottelija on voittanut urallaan 13 ottelua, hävinnyt viisi ja päätynyt yhteen tasapeliin. McCall ei ole otellut ammattilaisena lähes kahteen vuoteen.