Suomen naisten salibandymaajoukkue joutui jo toisen kerran peräkkäin nieleskelemään pettymyksen kyyneleitä MM-finaalin rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Suomi ja Ruotsi päätyivät finaalin varsinaisella peliajalla tasatulokseen 5–5. Vielä kolmannen erän alkaessa Suomi oli tappiolla maalein 2–4. Sinivalkoiset kirivät tasoihin, mutta Ruotsi meni vielä kerran johtoon.

Veera Kauppi (kuvassa) kuitenkin tasoitti numeroiksi 5–5 vain reilu minuutti ennen täyttä aikaa komealla lämärillä etunurkkaan.

Jatkoaika oli puolin ja toisin tarkkaa ja varovaista pelaamista, eikä kummallakaan ollut vaarallisia maalipaikkoja.

Rangaistuslaukauskilpailun aloitti Suomen Nina Rantala tekemällä maalin. Suomen seuraavat laukojat My Kippilä ja Veera Kauppi epäonnistuivat, kunnes Ruotsin kolmas laukoja Emelie Wibron tasoitti.

Neljännellä kierroksella Suomen Oona Kauppi ei onnistunut maalinteossa, mutta Ruotsin Amanda Delgado Johansson onnistui. Näin Suonen viimeisen laukojan Eliisa Alangon olisi pitänyt onnistua.

Ruotsin maalivahti Sara Hjorting kuitenkin torjui Alangon melko kaukaa lähteneen laukauksen, ja Ruotsi pääsi juhlimaan naisten maailmanmestaruutta jo kuudennen kerran peräkkäin.

Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen oli ottelun jälkeen harmissaan ennen kaikkea pelaajien puolesta.

– Pelaajien puolesta harmittaa, sillä suurella sydämellä tehtiin töitä. Meillä oli huikea ryhmä, eikä annettu periksi, vaikka oltiin aika sillassa. Mutta ei vaan riittänyt. Kaikki meistä hakivat täältä kultaa, joten tällä hetkellä hopea ei kauheasti lohduta. Mutta upeasti taisteltiin, Kurronen sanoi Ylen lähetyksessä.