Brittien saarilla ollaan kyllästytty yleisurheilun jatkuvaan dopingongelmaan. Lukuisten käryjen jälkeen Kansainyhteisön antidopingtoimistolla UKAD:lla on kova paine puhdistaa maan mainetta rehellisenä urheilumaana. Tavoitteen saavuttamiseksi toimistolle on nyt annettu 6,1 miljoonan punnan lisärahoitus ajalle ennen Tokion vuoden 2020 kesäolympialaisia.

Lisärahoituksen määrä on varsin huomattava, sillä antidopingtoimiston taloudelliset resurssit kasvavat sen myötä jopa 50 prosenttia. Organisaation kahdeksan miljoonan budjetti nousee kerralla jopa 11 miljoonaan puntaan.

Britannian urheiluministeri Tracey Crouch korosti sijoituksen olleen tärkeä erityisesti valtion maineen kannalta ja urheilun rehellisen kilpailun kannalta.

– Meidän on tehtävä kaikkemme varmistaaksemme, että urheilu on vapaa dopingista. Urheilijoiden ja fanien on voitava olla varmoja, että meillä on tasavertainen pelikenttä. Tämä kuuden miljoonan lisärahoitus auttaa meitä taistelemaan vielä kovempaa niitä vastaan, jotka yrittävät huijata dopingin myötä. Se auttaa myös valistamaan ihmisiä dopingin ja suoritusta lisäävien aineiden imagosta ja vaaroista. Se ylläpitää myös UKAD:n mainetta yhtenä maailman johtavista antidopingtoimijoista, Crouch kehui järjestön tiedotteessa.