Suurimpien nyrkkeilyiltojen katseluoikeudet ovat usein varsin kalliita. Tämä on johtanut ajan myötä laittomien ”streamien” ilmiöön, joka tarkoittaa käytännössä tv-lähetysten luvatonta jakamista verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Tv-kanavat ja viranomaiset käyvät jatkuvaa taistelua Internetin piraatteja vastaan, joita on jäänyt viime vuosina entistä enemmän kiinni.

Eräs englantilainen nyrkkeilyfani sai kokea vasta melkoisen järkytyksen, kun postilaatikkoon tipahti 85 000 punnan lasku Anthony Joshuan ja Vladimir Klitshkon huippumittelön Sky Sportsin lähetyksen laittomasta jakamisesta.

TV-yhtiö oli havainnut, että 34-vuotias Craig Foster oli jakanut iPad-tabletillaan Sky Sportsin lähetystä Facebookin livevideo-ominaisuuden välityksellä yli 4000 ihmiselle. Foster puolustautui väittämällä, että tabletti oli hänen kaverinsa, eikä hän itse ymmärtänyt tehneensä mitään väärin.

– Olin jo maksanut nyrkkeilystä. Enhän minä saanut siitä yhtään rahaa. Kaverini alkoi kuvata lähetystä iPadillani, joka oli yhdistetty Facebook-tiliini. En miettinyt asiaa lainkaan, ja muutaman päivän päästä he katkaisivat yhtäkkiä tilaukseni ja lähettivät laskun. He vaativat kaikkien paikka olleiden kavereideni nimiä ja osoitteita, mutta en aio paljastaa niitä. Otan rangaistuksen mieluummin itse, Foster kommentoi brittilehti Mirrorille.

Foster kertoi myös tietävänsä, miksi Skyn rangaistusvaatimus oli niin ankara.

– He yrittävät tehdä minusta varoittavan esimerkin. Tiedän, että ottelun jakaminen oli väärin. En estänyt kaveriani tekemästä sitä, sillä olin itse täysin keskittynyt nyrkkeilyn katsomiseen. Olen vain tavallinen heppu, joka katseli ottelua muutaman kaverini kanssa. Olen pyytänyt heiltä anteeksi. Kerroin olleemme humalassa, emmekä ymmärtäneet tekevämme jotain väärin, Foster harmitteli.

Sky Sportsia edustava lakifirma Foot Anstey vaatii mieheltä myös 5000 euron oikeuskulukorvauksia sekä julkista anteeksipyyntöä, jota voitaisiin käyttää ”koulutustarkoituksessa estämään vastaavia tekoja”. Jos Foster ei suostuisi juristien vaatimuksiin, haastaisivat he nyrkkeilyfanin oikeuteen koko 85 tuhannen punnan summasta.