Thaimaalainen potkunyrkkeily, eli Muay Thai on kovimmalla tasollaan varsin rankka laji. Tuorein todiste tästä nähtiin maanantaina Bangkokissa käydyssä huippuluokan otteluillassa. Tähtiottelija Khaokao Sitpuyainiran jakeli vastustajansa Kanchai Jitmuangnonin vartaloon niin painavia polvipotkuja, että Jitmuangnon oksensi ja kaatui kanveesiin.

Hurja tekninen tyrmäys nähdään videolla kohdassa 03.50. Sitpuyainiran ja Jitmuangnon vääntävät pitkään pystypainia, jonka keskellä sinihousuinen Sitpuyainiran täräyttelee vastustajansa keskivartaloon äärimmäisen ankaria osumia siihen asti, että ottelija oksentaa ja kaatuu parin seuraavan iskun jälkeen kenttään tiedottomana.

https://youtu.be/b9DO7DyuKwk?t=3m51s

Thainyrkkeily on yksi nykyaikojen suosituimmista kamppailulajeista ympäri maailmaa. Sitä harrastetaan paljon kuntonyrkkeilyn tapaan kevyellä sparrauksella ja myös erikseen kovemmalla kilpailutasolla.

Laji on saanut vuosien mittaan vahvaa nostetta vapaaottelun myötä, jossa se on nyrkkeilyn lisäksi yleisin tyyli ja pohjalaji pystyottelussa. Perinteinen thaimaalainen Muay Thai näyttää kuitenkin sääntöjensä ja ottelutyylinsä vuoksi varsin erilaiselta kun vapaaottelun pystykamppailu.

Thainyrkkeilyn pisteytyksessä annetaan potkuille enemmän painoarvoa kuin lyönneille, jonka vuoksi ottelijat potkivat toisiaan jaloilla ja polvilla paljon lyöntejä enemmän. Lajiin kuuluu myös olennaisena osana vastustajan sitominen ja pystypaini, jossa ottelijat saavat työskennellä paljon pitempään kuin esimerkiksi nyrkkeilyssä.