Entinen huippuhiihtäjä ja nykyinen televisioasiantuntija Per Elofsson ei katso hyvällä norjalaisen Petter Northugin toimia. Ruotsalainen ryöpyttää naapurikansansa edustajaa rajusti Expressen-lehdessä.

Suuri yleisö muistaa Elofssonin vuoden 2001 Lahden MM-kisoista, jossa hän nappasi kaksi kultamitalia. Yksi maailmanmestaruus lohkesi vielä kaksi vuotta myöhemmin, jonka jälkeen ura päättyi vuonna 2005.

Hiihto on pysynyt edelleen miehen mielenkiinnon kohteena. Hän on toiminut asiantuntijana lukuisille ruotsalaiskanaville, joten hän on edelleen hyvin kärryillä lajista.

Mies on seurannut myöh läheltä norjalaisen Northugin tempauksia laduilla ja niiden ulkopuuolella. Northugin paikoin ylimieliseltä vaikuttava käytös ei ole Elofssonin mieleen.

– Hän on välillä hyvin lapsellinen. Se on kai hänen tapansa psyykata itseään. Kysymys kuuluu, miten hänestä on kehittynyt sellainen. Hänen tulisi ymmärtää myös, että nuoremmat urheilijat ottavat hänestä mallia.

Tällä hetkellä Northug yrittää päästä mukaan Norjan olympiajoukkueeseen. Elofsson ei ole miehen otteista lainkaan vakuuttunut.

– Siitä tulee vaikeaa. Hän on alkanut jäämään viime vuosina yhä enemmän ja enemmä’n jälkeen muista huippuhiihtäjistä.