Kolmessa eri painoluokassa maailmanmestaruuksia urallaan napannut japanilainen nyrkkeilytähti Kazuto Ioka kohahdutti kamppailu-urheilun maailmaa tällä viikolla ilmoitettuaan jättävänsä ammattilaisurheilun vain 28 vuoden iässä.

Viimeksi kahdeksan kuukautta sitten otellut huippuottelija kertoi World Boxing Newsille olevansa sen verran tyytyväinen nuoren uransa saavutuksiin, että nälkää ei riittänyt enää pidemmälle.

– Olen tyytyväinen itseeni, sillä onnistuin voittamaan mestaruudet kolmessa painoluokassa. Siksi aloitin nyrkkeilyn. Pääsin tänne asti teidän kaikkien tuenne vuoksi. Olen siitä erittäin kiitollinen, japanilaistähti kiitteli fanejaan.

Korsisarjassa, alemmassa kärpässarjassa ja kärpässarjassa MM-tittelit voittanut otteli viimeksi huhtikuussa 2017, jolloin hän päihitti thaimaalaishaastajan Noknoi CP Freshmartin yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

Japanilaisiskijän kannattajat ovat väittäneet useasti Iokan tuoreen avioliiton poptähden Nana Tanimuran kansssa häirinneen nuoren maailmanmestarin uraa. Häiriötekijöihin on nostettu japanilaisessa mediassa myös nyrkkeilytähden isän Kazunori Iokan veronkiertosyytökset.

Ioka korosti tehneensä päätöksen uransa lopettamisesta huipulla aivan itse ilman mitään ulkopuolisia paineita.

– En ole kokenut mitään paineita tai ulkopuolisia vaikutteita ottelu-urallani. Vaimoni oli enemmänkin vain tukenani, japanilaisstara vakuutti.

Ioka jätti nyrkkeilykehät varsin vakuuttavan ansioluettelon kera. 22 voittoa ja vain yhden häviön urallaan iskenyt Osakan kaupungin kasvatti saavutti vuosien varrella WBC-liiton korsisarjan tittelin sekä WBA:n alemman kärpässarjan ja kärpässarjan mestaruudet.