Kansainvälinen olympiakomitea KOK avasi syitä tiettyjen venäläisurheilijoiden hyllyttämiseen tulevista talviolympialaisista Etelä-Korean Pyeongchangissa

-Kaikkien niiden venäläisurheilijoiden taustalla, jotka eivät ole kisoihin hyväksyttävien listalla, on vakavia merkkejä dopingin käytöstä, KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach sanoi.

Venäläiset ovat kummeksuneet KOK:n päätöstä sulkea urheilijoita, joita ei ole koskaan yhdistetty julkisuudessa mihinkään dopingiin liittyvään tai antaneet koskaan positiivisia näytteitä testeissä.

Tällaisia urheilijoita ovat Venäjän olympiakomiten varapuheenjohtaja Stanislav Pozdnyakovin mukaan muun muassa kaukalopikaluistelija Viktor An, hiihtäjä Sergei Ustjugov ja ampumahiihtäjä Anton Shipulin.

Bach vakuutti, että KOK:n asiaa hoitava paneeli on tutkinut urheilijoiden antamat näytteet monin eri menetelmin ja hyvin perusteellisestti, muun muassa DNA- ja suola-analyysein sekä urheilijoiden biopassissa tapahtuvia muutoksia seuraten.

KOK kelpuuttaa olympialaisiin vain sellaiset venäläisurheilijat, jotka eivät todistetusti ole olleet mukana Venäjän valtiojohtoisessa dopingohjelmassa. Pyeongchangiin hyväksyttävät venäläisurheilijat kilpailevat oman lippunsa sijaan olympialipun alla.

Lähde: AFP