Nyrkkeilyn WBC-liiton vuoden 2017 tulokkaaksi valitseman huippulupauksen Eduardo Hernandezin perjantai sai odottamattoman karun käänteen. Mies oli kävelemässä autolleen Mexico Cityssä, kun kaksi miestä hyökkäsi urheilutähden kimppuun. Kaksikko yritti varastaa Hernandezin auton, ja päätyi ampumaan nyrkkeilijää käsiaseella selkään.

20-vuotias Hernandez kiidätettiin välittömästi sairaaalaan, jossa hänet leikattiin heti. Tällä hetkellä nuorukainen on vakaassa tilassa ja toipuu näillä näkymin kokonaan.

Tapaus järkytti laajasti urheilusankareitaan tiivisti seuraavaa Meksikoa. WBC-liiton puheenjohtaja Mauricio Sulaiman hämmästeli ryöstäjien julmuutta ja röyhkeyttä Boxing Scenen haastattelussa.

– Tämä oli pelkurimainen teko. Pyydämme kunnioittavasti, että Meksikon viranomaiset etsivät ne, jotka ovat tästä vastuussa ja rankaisevat heitä, nyrkkeilypomo jyrähti.

Vuonna 2012 ammattilaisuransa aloittanut Hernandez nousi suuren yleisön tietoisuuteen toissa vuonna. Tuolloin vasta 18-vuotias kamppailulupaus hätkähdytti nyrkkeilymaailmaa pieksemällä entisen maailmanmestarin Viktor Terrazin kahdessa erässä.

Huippulupaus jatkoi voittokulkuaan tyrmäten viime vuonna neljä haastajaa. Viime huhtikuussa Hernandez WBC-liiton nuorten höyhensarjan mestaruuden. Miehen tuorein ottelu nähtiin joulukuussa, jolloin hän tyrmäsi Rafael Hernandezin.