UFC-legenda katuu uhkarohkeaa tempaustaan – ”Ei olisi koskaan pitänyt tehdä sitä”

© Kuva: Getty Images

UFC:n menestyneimpien ottelijalegendojen kuuluva B.J. Penn katuu tiputtamista tavallista painoluokkaansa alempaan höyhensarjaan. Kertaalleen jo uransa lopettanut amerikkalaistähti yritti uhkarohkeaa MM-haastoa tiukassa divisioonassa, mutta epäonnistui siinä täysin hävittyään muutaman viime vuoden aikana kolmesti putkeen.

Aiemmin UFC:n välisarjassa ja kevytsarjassa mestaruuksia voittanut Penn myönsi useiden kilojen painonvedon haitanneen suorituskykyä liikaa.

– Ei olisi ikinä pitänyt tehdä sitä. Enpä olisi otellut koskaan 145:ssä [höyhensarjassa]. Oli huono päätös tiputtaa painoa niin paljon tässä iässä. Ehkä se olisi onnistunut vielä silloin, kun olin parikymppinen. Nyt höyhensarja ei kuitenkaan tuntunut hyvältä, 39-vuotias ex-mestari harmitteli omien verkkosivujensa haastattelussa.

Vuodesta 2001 asti otellut taistelija paljasti myös pohtineensa vakavissaan lopettamista.

– Tällä hetkellä ei ole mitään suunnitelmia minun otteluideni suhteen. Minulla ei ole oikein nyt paloa ottelemiseen, havaijilaislähtöinen kamppailija huokaisi.

Viimeksi konkari-iskijä otteli kesäkuussa, jolloin hän hävisi toiselle konkariottelijalle Dennis Siverille. Palattuaan reilun kahden vuoden tauon jälkeen häkkiin vuonna 2014 Penn on hävinnyt kolme ottelua putkeen.

B.J. Penn on yksi UFC:n 2000-luvun suurimpia tähtiä. Jenkkiottelija herätti suuren yleisön mielenkiinnon promootion pienempiin painoluokkiin voittamalla ja puolustamalla mestaruuksia kevytsarjassa ja välisarjassa. Vapaaottelusaavutustensa lisäksi Penn oli myös ensimmäinen amerikkalainen, joka voitti maailmanmestaruuden brasilialaisessa jujutsussa.