Ampumahiihdon kahdeksankertainen olympiavoittaja Ole Einar Björndalen, 43 saatetaan sittenkin nähdä Pyeongchangin talviolympialaisissa, tosin valmentajana.

Valko-Venäjän ampumahiihtoliiton lehdistöpäällikkö Viktorija Tarasevich vahvistaa norjalaiselle Verdens Gang-lehdelle, että maa haluaa ampumahiihtolegendan joukkueensa valmentajaksi Etelä-Koreaan.

-Toistaiseksi emme ole saaneet Kansainväliseltä olympiakomitealta(KOK) vastausta Björdalenin akkreditoinnista kisoihin, Tarasevich totesi lehdelle.

Björndalenin vaimo, ampumahiihtäjä Darja Domratsheva on yksi Valko-Venäjän suurimmista mitalitoivoista Pyeongchangissa. Edellisistä, Sotshin olympialaisista hän nappasi kolme kultamitalia.

Norjalaisen tarkasta roolista joukkueessa ei Tarasevichin mukaan ole vielä varmuutta, mutta lehdistöpäällikön mukaan hän tulee olemaan ainakin tärkeänä taustatukena kisoissa vaimolleen.

Valko-Venäjän ampumahiihtoliiton pääsihteeri Anatoli Stromskyn mukaan Björndahlenin kokemus olisi joukkueelle korvaamaton apu.

-Jos hänen akkrediointinsa saadaan kuntoon, asuu hän olympiakylässä muun Valko-Venäjän joukkueen mukana, Stromsky sanoi

Björndalen ei mahtunut kilpailijaksi Norjan kivikovaan joukkueeseen olympialaisissa ja oli suunnitellut sen sijaan kilpailevansa Italiassa käytävissä kakkoskategoriaa olevissa EM-kilpailuissa, mutta ei valintapettymykseltään ole viime viikkoina pystynyt harjoittelemaan täysipainoisesti.