Norjalaisen ampumahiihdon legenda Ole Einar Björndalen ei pääse mukaan Etelä-Korean talviolympialaisiin. Vaikka miehen ansioluettelo pullistelee arvokisamitaleita, eivät viimeisimmät maailmancupin tulokset riittäneet paikkaan nimivahvassa Norjan maajoukkueessa.

– Björndalenin maailmancupin tulokset eivät ole olleet vain riittävän hyviä. Valitettavasti hän ei täyttänyt valintavaatimuksia, Norjan olympiakomitean puheenjohtaja Tore Øvrebø kommentoi AFP:lle.

44-vuotiaan konkarin maailmancupin saavutukset ovat jättäneet toivomisen varaa. Mies on yltänyt tällä kaudella parhaimmillaan vain 18. sijalle. Aiemmin urallaan legendahiihtäjä on voittanut 13 olympiamitalia ja 45 MM-mitalia.

Ampumahiihdon olympiajoukkueeseen ylsivät Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø, Lars Helge Birkeland, Henrik L’Abbe-Lund ja Erlend Bjøntegaard.