Moninkertainen MM-voittaja ja kaksinkertainen olympiakultamitalisti Dick Button on naurattanut lähipäivinä olympialaisten seuraajia ympäri maailmaa. 88-vuotiaan lajilegendan humoristinen naljailu nuorten olympianousukkaiden suuntaan on kerännyt suurta huomiota Twitterissä.

Button voitti olympiakultaa vuosina 1948 ja 1952. Sen jälkeen mies on omistautunut taitoluistelun kehittämiselle Yhdysvalloissa.

Eläkevuosinaan hyvin ajan hermoilla olevalle urheiluveteraanille on jäänyt aikaa hyödyntää huumorin lahjojaan hulvattomaan kommentointiin Twitterissä. Miehen päivitykset ovat keränneet viimeisen viikon aikana tuhansia tykkäyksiä ja satoja uudelleentviittauksia.

Jenkkilegenda otti vasta kantaa muun muassa nuorten taitoluistelutähtien yliyrittämiseen suorituksissaan. Button muistutti olympianousukkaita, että käsien villi huitominen suuntaan ja toiseen ei tee itsessään suorituksesta yhtään hienompaa.

Button luonnehtii usein liveseurannoissaan urheilijoiden suorituksia yhdellä osuvalla lauseella. Monesti arvioon liittyy jokin huvittava kuitti kilpailijan suuntaan. Luistelukonkari kutsui esimerkiksi Japanin Shoma Unoa ”voimakkaaksi sytystulpaksi”.

Australialaisen Brendan Kerryn esitys ei vakuuttanut amerikkalaista. Button ehdotti nuorukaiselle videosulkeisia Youtuben parissa.