Norjan Johannes Bø voitti uransa ensimmäisen olympiakullan ampumahiihdon miesten 20 kilometrin normaalimatkan kisassa. Toiseksi ylsi Slovenian Jakov Fak ja pronssia nappasi Itävallan Dominik Langertinger.

Neljänneksi ylsi Ruotsin Sebastian Samuelsson. Miesten ampumahiihdon ylivoimaisimpiin kilpailijoihin kuuluva ranskalaistähti Martin Fourcade hyytyi yllättäen kisan loppuvaiheilla ja jäi jälkeen kärjen vauhdista. Ranskalainen tuli lopulta maaliin viidentenä.

Fak ja Bø taistelivat voitosta aivan kisan viime hetkille asti. Slovenialainen pääsi maaliin vain 5,5 sekuntia norjalaisen jälkeen.

Olympiakulta oli 24-vuotiaan Bøn ensimmäinen. Nuorukainen oli Norjan joukkueen mukana myös Sotshin talviolympialaisissa, mutta ei yltänyt vielä silloin mitalisijoille.

Suomalaiset Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo ja Tero Seppälä jäivät reilusti kärjen vauhdista.

Grönman oli maalissa viimein 37:nä. Seppälä ylsi vain 53. sijalle. Hiidensalo jäi myös kauas kärkisijoista tullen maaliin 61. sijalla.

Suomalaisilla menivät pieleen erityisesti ammmunnat. Grönman kuittasi heikon kisansa huumorilla Ylen haastattelussa.

– Tämä oli kuin kalastusreissuni, kokemusta tulee, mutta ei saalista.