Entinen amerikkalainen olympiauimari Ariana Kukors on paljastanut tuoreessa Washington Postin haastattelussa, että hän oli joutunut vuosikausia kestäneen hyväksikäytön uhriksi. Syyllinen oli naisen mukaan hänen oma valmentajansa Sean Hutchinson, joka ahdisteli Kukorsia 15-vuotiaasta asti.

Kukors paljasti olleensa vain 15-vuotias, kun hän huomasi valmentajansa olleen kiinnostunut hänestä muussakin mielessä kuin urheilullisen valmennuksen kannalta. Harmittomat tekstiviestit, jossa valmentaja kyseli kuulumisista ja koulumenestyksestä alkoivat muuttua kammottavaan suuntaan.

Valmentaja alkoi udella urheilulupaukselta sopimattomia tietoja, kuten käyttikö teini-ikäinen tyttö pikkuhousuja. Myöhemmin valmentaja vaati myös alastonkuvia ja alkoi ahdistella Kukorsia myös fyysisesti hotellihuoneissa kisamatkoilla.

Suurin osa hyväksikäytöstä tapahtui Kukorsin ollessa alaikäinen. Oman valmentajansa karmeista hyökkäyksistä huolimatta nuori nainen menestyi urheilu-urallaan ja ylsi jopa viidenneksi 200 metrin rintauinnissa Lontoon olympialaisissa vuonna 2012.

Upeasta urasta huolimatta nykyisin 28-vuotias amerikkalainen on kantanut hyväksikäytön arpia ja traumoja koko elämänsä ajan.

– Olen aivan sirpaleina sisältäni. Olin viaton ja nuori henkilö, ja näin tämän miehen vahvana mentorina ja isähahmona. Se oli niin hämmentävää. On ollut todella monimutkainen matka päästä siihen pisteeseen, että ymmärsin mitä todella tapahtui. On niin kamalaa, että joku johon luotat, joka on ansainnut koko perheesi luottamuksen voi tehdä sinulle näin hirveitä asioita, Kukors avautui Washington Postille.

46-vuotias Hutchinson on joutunut Yhdysvaltain liittovaltion poliisin tutkinnan kohteeksi. Miestä epäillään alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Viime viikolla Kotimaan turvallisuuden virasto teki kotietsinnän miehen asuntoon ja takavarikoi sieltä lukuisia elektronisia nauhotteita, joiden väitetään sisältävän alaikäisen Kukorsin alastonkuvia.

Valmentaja on itse kieltänyt kaikki syytökset, ja väittänyt suhteen ollen tavallinen romanttinen suhde. Hutchinson selitteli toimiaan sillä, että Kukors olisi antanut itse suostumuksensa kaikkiin seksuaalisiin tekoihin.

Kukorsin lakimies Bob Allard kritisoi vasta Yhdysvaltain uinnin kattojärjestöä USA Swimmingiä siitä, ettei puistattaviin syytöksiin Hutchinsonin hyväksikäyttöepäilyistä reagoitu aiemmin.