18-vuotias painija Mack Beggs voitti viikonloppuna lukiolaisten 110 paunan Teksasin mestaruuden toista kertaa putkeen. Teiniurheilija sai kuitenkin osaakseen rankkaa buuausta täyden yleisön edessä.

Beggsin ylivoimainen hallinta turnauksessa raivostutti yleisön. Nuorella painilupauksella oli kilpailussa selvä etulyöntiasema, sillä miehenä identifioituva Beggs on transseksuaali, joka saa käyttää lääkärin luvalla mieshormoneja.

Hormonien ansiosta Beggs on selvästi suurempi, vahvempi ja urheilullisempi kuin muut lukioikäiset tytöt. Epäreilu tilanne ei ole kuitenkaan urheilijalle itsellekään mieluinen.

Beggs on toivonut Teksasin urheilukomissiolta lupaa kilpailla poikien sarjassa useaan otteeseen. Lupa on kuitenkin evätty, sillä Beggsin henkilöllisyystodistukseen on merkitty sukupuoleksi nainen.

Bloody Elbowin tietojen mukaan Beggs joutui armottoman buuaksen ja sosiaalisen median vihapuheen uhriksi mestaruutensa jälkeen.

Yksi painijan kilpakumppaneista Teksasin mestaruusturnauksessa kertoi avoimesti ärtymyksestään Beggsin erityistilannetta kohtaan. Kayla Fitts hävisi väkivahvalle Beggsille semifinaaleissa rajusti.

– Ymmärrän kyllä, jos haluat vaihtaa sukupuoltasi. On kuitenkin todella epäreilua, että jouduin painimaan sinua vastaan. Mutta sinun pitäisi tehdä se lukion jälkeen tai lopettaa tämä laji. Mielestäni ei ole ollenkaan reilua, että sinä saat käyttää testosteronia. Sehän on steroidi. Hän oli selvästi minua vahvempi. En osannut edes odottaa, kuinka vahva hän olisi, Fitts raivosi Dallas Morning Newsille.

Painitähden unelmana on taistella tiensä NCAA-yliopistosarjan kansalliseksi mestariksi. Yliopistossa vastaavaa kieltoa miesten sarjaan ei olisi enää tiedossa.

– Odotan haastetta innolla. Olin ajatellut valmistuvautuvani miehiä vastaan painimiseen treenamalla voimaa ja tekniikkaa ensin yhden vuoden verran. Tavoitteenani ei ole vain voittaa NCAA:n mestaruutta, vaan harjoitella myös vuosien 2020 ja 2024 olympialaisia varten, Beggs kertoi Sports Day HS:lle.

Brad Townsend

@townbrad
End of Mack Beggs title match was chaos. Had huge lead, nearly got pinned, then came the crescendo of cheers/boos.